Wednesday, December 9, 2009

FALL

aku dh fall in love tp toO bad aku dh xkn jmpe die lg dh...coz he is going somewhare far from here...
hurmmm...

Wednesday, November 25, 2009

MIMPI

Semalam aku mimpi sedih. Dlm mimpi tu aku nangis n bila aku tesedar, aku rupa nye mmg sedang menangis.
Dalam mimpi tu ada ’die’mengisahkan tentang kami. Mimpi tu mmg sama dgn realiti hidup aku. Dlm mimpi tu aku brjumpe die sbg seorg kwn yg still mengharapkn die kembali semula.huhhh....
Bodoh btol mimpi tu. nape aku mimpi die?
Mungkin sbb aku sgt2 rindukn die. Aku tak tau nape lately ni aku slalu pk kn psl die. Sentiasa.

Aku sgt2 berharap Tuhan kuat kn semangat aku. Bg aku kekuatan utk lupakan die. Biar la lps ni die tak wujud langsung dlm hidup aku. Berharap sgt.
Aku tak dpt byg kan die dgn girl lain. tak bole nk byg kn die bermanja ngn girl lain. tak bole nk byg kan die panggil girl lain dgn name pnggilan yg die pnggil aku dulu...huhhhh....benci sungguh!..tp aku tak dpt nk mengelak.. die sentiasa dtg dlm otak aku ni. Aku nk buang die jauh2...tp ade jgk...

Sebab knp aku tak bole lupakan dia....
Apa yg mampu aku bagi tahu ialah....
Dia terbaik yg pernah aku ade....
Dia sgt sempurna utk diri aku....
Dia segalanya bg aku....
Sampai sekarang....

Aku tau mmg bodoh aku still tringt kt die...
Aku tau aku bodoh sbb still cintakan org yg dh tak cintakan aku...
Tp aku tak boleh nk halang..aku tak boleh nak kawal hati aku..
Aku dah cube..tp tak boleh..mungkin baru lg kot..

Tuesday, November 24, 2009

STILL HURT

It had been 5 months now after we broke up, tp aku still xbole nk lpe kn die…
Ati aku ni still rase sakit lg n still rase jeles. Aku still lg teringt kt die ari2.
Aku dh cube utk xpk psl die. Aku cbe sebokkn diri. Aku cube hv fun. Tp xbole.
Aku ade jgk cube lyn kn aje guy tp xbole la.. aku xde ati kt org lain… bkn aku xcube utk sukakan org lain, aku cube..tp aku xbole bwt diri aku suke kt org tu even dulu aku pnh suke kn die kjp. Hmmm…. Aku still lg bole nangis kalo aku teringat psl die.. nape la waktu ni rase cm lmbt sgt.. aku nk biarkan mase berlalu cmtu je tp aku rase mase tu lmbt sgt...menyeksakan jiwa aku btol..
Benda cmni bwt kn aku xrase nk jatuh cinta lagi dah...
Seksa n sakit sgt.. aku tau ni ujian dr Tuhan n aku tau ujian ni xde la besa mane pn kalo nk d bandingkan dgn org lain. tp nth la...aku dh xmampu...
Sakit nye....:(

Sunday, November 22, 2009

DUNNO

hmm....aku xtau la nape every guys yg aku kuar ade je yg xkene dr pndangn kawans aku...
die itu la...die ini la.... aku xtau nape...
kamon la...dieorg bkn nye bf aku pn...lagi pn die bkn nye layan aku terok pn...dieorg nice je ngn aku....
if tiap guy ngn aku kwn2 aku xsuke...mmg aku xkn ade bf la smpi bile2 pn...

Saturday, October 17, 2009

ENJOY

I lives my life to the fullest now… bole d katakan aku agak happy walaupun aku single skng ni…
Life is more fun bile single tp tu lah… bile tgk couple2 ni.. prasaan rindu untuk ade bf memang kdg2 membuak2… kdg2 tu rase rindu untuk brcinta memang ada tp nak buat cmne…jodoh xde lg… so tgk je la org happy bercinta…
Hmmm…jesles 2 memang la jeles.. best je dgr kwn2 bercrita kebahagiaan dieorg.. bole share masalah yg kecik2… cerita benda yg bodoh2 kt patner kte… kalau cm aku ni… simpan sorg2 je… bosan…
Tp sementara aku single ni la aku nk enjoy puas2 sebab xde sape pn nak larang n halang..tp pandai2 sendiri la nk bezakan mane baik n mane buruk...
Xde nk sakit2 hati... xyh nk jge hati sape2 pun... bole kuar g mane2 kte nk...kuar ngn sape2 yg kte ske... xde sape nk marah n halang..
Nanti ble dh becinta ssh.. kunun nya nk kne mintak izin la..mcm la die tu suami kte...
Kuar pn nk kne bg tau... sentiasa kne update... kalau xmsg o xcall..mule la nk syakwasangka..nk tuduh mcm2...pastu gadoh...end up kte jugak yg sakit hati...nangis sorg2..haha..lawak btol...
Tp tu la.... ble nmpk couple yg bermanj2..jeles sbb kte xde sape nk bermanja..nak manja ngn mak..jauh sgt....huhu...
Sunyi n bosan jgk sbnr nye hidup aku ni...nasib ade kawan2 yg gile2 yg bole wat aku happy...tp dieorg pn ade komitmen ngn partner sndr...xkn nk berkepit ngn kite yg single ni...
So aku nk have fun puas2 sblm aku brdua blek...haha...so kpd kwn2 aku yg nmpk aku tgh having fun kt mane2 o nmpk aku kuar ngn guys lain2...wat xtau je la k....this is my time... bak kate beyonce dlm lgu ’all the single ladies’....

Thursday, September 24, 2009

SELAMAT HARI RAYA

Raya kali ni agak fun skit… aku, ofkoz la braya kat ipoh... raya ke-3 aku ajak kwn-kwn aku semua dtg umh and aku agak gembira jgk la boleh di katakan semua yg aku ajak tu dtg termasuklah 3 ex-bf aku dtg…hahaha… masa raya pertama tu plak aku pegi braya kt umah kwn aku mimi n tak sangka plak yg dia ajak someone yg pernah ada kene mengene n wujud dlm idup aku…hmmm… agak tersentap n terkedu jgk la aku jumpe die…sorg je ex-bf aku yg aku xjmpe lg raya ni sbb dia dok kt KL.. elok gak tu sbb rase nya aku xboleh nk bersemuka ngn die lg la… Raya kali ni mengembalikan semula memori-memori (jiwang lak ayat) masa dolu-dolu… Terima kasih pd mimi ngn ja’r yg bwk anak kembar dieorg...zam, wan, nabil, is, arip, mala n kwn2 yg aku xingt name...b-yg, mey, baha n manas...bobob ngn adik die n kwn-kwn die yg aku xsempat tau name...hehe...anas n said, tetamu terakhir...n emy yg dtg tp xnk masuk sbb malu...braya kat luar umh je..hehe.. thank sbb sudi dtg..next year jemput la dtg lg k... SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN….















Monday, September 7, 2009

APE NAK JADI LAH...

If u hate me then, I really don’t care…im a b****…so what?..
Aku memang pantang kalau org usik brg aku. That what happened to me now. Its quite funny actually tp benda ni tak bole nak di elak kan sebab dia dah kacau aku punya. Im sorie. Yes r u my fren tp kwn yg die anggap ‘bff’ tu jgk la yg ko nk kacau kn. This is not first time u’ve done to me. This is the second time.
Tp yg funny nya nape, ade org nak masuk campur n nk point a finger kt aku jgk. Tp takpe lah. Skali org tu xsuka kite, memang akn msuk cmpur n benda yg lepas-lepas pn akan di ungkit. Even benda yg aku rase sgt-sgt...(aku xtau word yg sesuai) pn nak bangkitkn jgk. Its ok. Im fine with it.
Dulu masa kau tak suke die, kau kutuk die bersama-sama aku. Aku ingt lg kau pnh ckp yg kau tak kan bwk die lpk ngn kau kalau kau tgh lpk ngn guys fren sbb kau takut die akan rampas guys fren kau. Tp skng ni kau ckp kat aku plak .. ”ko pn tau die gaul ngn sume org..she knw how to treat people, gilrls n guys...” N skng ni kau ckp kat aku yg aku plak yg tak bole hidup tanpa bf n skandal. What the hell.. tp takpe jgk. Aku tak kesah.
Hmm..benda yg kau tak tau hujung pangkal cite nye, tp kau bole bg komen yg cm kau tau semua nya. U knw nothing so juz shut up. Kalau sesiapa yg terasa, aku mintak maaf la tp aku, dia dan ‘dia’ tahu cite sbnr nya.
Aku tak nak pretend to be nice kalau hakikatnya aku tak. tp aku ngaku yg memang aku kdg-kdg tak pikir sgt perasaan korg, kwn-kwn aku. Mayb sbb aku pn cm tu. Aku tak kesah sgt kalau kwn-kwn aku jarang be nice toward me sbb aku sng lpe ape yg dieorg buat, kalau aku ingt pn aku buat bodo je.
Tp aku rasa la kan, bile mempunyai kuantiti kwn yg sikit...sikit jgk la mslh kite. Seems like kurang skit beban. Sorie kpd kwn-kwn aku yg tak puas hati ngn aku.
Nak kate aku rase bersalah gadoh ngn korg?....hmm...nth la…aku xrase pape pn buat mase skang ni…later? Maybe lah kot, kalau aku rindu kan dieorg la…

Tuesday, August 11, 2009

PENANG


2 ogos ari tu aku pegi penang and balik kl 6 ogos. Boleh di kata ni tindakan berani mati aku jugak la sebab aku pegi penang sorang-sorang. mula nya aku plan nak pegi 1 or 2 ari je tapi end up sampai 4 ari aku kat sana. Dengan siapa aku lepak and jumpa...biarlah rahsia...hehehe...(lalalalala)

Rasa cam tak nak balik pulak tapi aku dah rindu kan kl and kawan-kawan aku, so terpaksa la aku balik. Lagi pun aku dah taknak menyusahkan orang sebab aku kat sana 100% aku di tanggung sebab pegi sana memang aku tak ade duit langsung. Lagi satu aku nak belajar dok sana sebab plan aku 3 or 4 tahun akan datang aku nak kerja kat sana.

Aku suka penang. Dari aku belajar kat perak lagi aku dah plan nak kerja kat sana. So tunggu aku dah kerja 3 or 4 tahun and ada kereta sendiri dulu baru aku pindah dok sana. Environment baru, orang-orang baru...best.

Penang....nantikan kedatangan aku nanti...Insyallah...









Friday, July 3, 2009

...

He's a craving in my heart
A sickness in blood
I wake and fall asleep to his memory
I love him as much as I hate him
He is with me every night.

Tuesday, June 30, 2009

IPOH








aktiviti di masa lapang..
nasib la ada mimie..
boleh gak kuar lepak..


RINDU

Hmm... aku tak tau nak cakap cam mana.. How I miss KL so much.
Aku rindukan kesibukan, kekotoran dan kebisingan KL.
Aku rindukan kawan-kawan aku kt KL.
Aku rindukan mamak stall kt KL terutama nya Kitaro kt BB.
Aku rindukan jalan-jalan yang sesak heading ke Pavilion dr BB.
Aku rindu nak tengok budak-budak yang boleh di katakan belum cukup umur dress to kill sambil membuat 'onar'.
Aku rindukan untuk bersembang dengan kawan-kawan aku kt mapley.
Aku rindukan social life dengan kawan-kawan aku walaupun aku bukan la soSial sangat pun.
Aku sangat rindukan kehidupan aku back in KL.
And aku sangat rindu kan 'dia'...
Bukan nya aku nak cakap yang balik kg jumpa mak ayah ni tak best. Aku balik ni pun sebab aku nak kan ketenangan bila jumpa mak ngan ayah aku, (betapa tenang nya tengok muka mereka)
Cuma aku tak biasa melayari hari-hari aku yang macam ni. Stay kat rumah keluar masuk bilik sebab tak tau nak buat apa.
Menyesal pulak aku suruh mak ngan ayah aku pindah ipoh cepat.
Bukan nya kat sini tak ada life, cuma aku tak dapat nak biasakan diri dengan environment kat sini.
Dengan susah nak cari public transport nya, mapley untuk melepak pun macam susah je nak cari.
Aku bukan nak berlagak nak cakap yang aku ni 'orang Keyy Ell'.. Cuma aku tak biasa sebab aku membesar kat tempat yang memang banyak kemudahan yang macam-macam.
Dah 3 minggu aku kat ipoh ni. Memang mati kutu dah aku ni ha.
Internet pun belum tentu dapat tenteram kan jiwa yang memang tengah kosong ni.

hari tu aku pergi Jusco, memandangkan ini je shopping mall yang ada selain Ipoh Parade. Boleh tahan jugak kedai-kedai kat dalam mall ni. Butik mahal-mahal yang ada macam butik GUESS, ESPRITE, butik VINCCI yang sungguh elegance...hmm.. apa lagi ha? Aku tak ingat, tapi orang-orang ipoh dah tak payah nak turun KL untuk dapatkan barang-barang cam tu sebab kat sini pun dah ada. COOL.......

Cuma aku je yang belum dapat sesuaikan diri lagi.
Tapikan, untuk dapatkan scene scene yang menarik untuk shooting, ipoh memang menjadi destinasi aku and a few budak-budak kelas aku.
Kat sini banyak tempat-tempat menarik yang tak ada kat KL (mungkin ada cuma aku je yang tak tau).

Wednesday, June 24, 2009

BUDAK-BUDAK SEKARANG

intro

tengah goreng...fuyoo


goreng part 2


lepas habis konsert..
yeahhh...i'll rock u...


BERLUMUT bak kata wan

Agak lama juga aku dah tak menulis dalam blog ni. Sebab aku balik ipoh and kat rumah ipoh aku tak ada broadband or apa-apa untuk penyambungan kat internet melainkan CC je la. Since aku balik ipoh last week baru sekali aku keluar rumah pergi chooting ngan mimie, Ja’a ngan wan last saturday hari tu. Konon nya nak pergi lumut tapi memandangkan kteorg keluar rumah pun dah pukul 3 petang, so destinasi kteorg Cuma sampai kg baru je. Ha...jangan ingat kat perak ni tak ada kg baru. Ingat kat KL je ke. Aku pun tak pasti kat area mana kg baru yang aku pergi ni tapi belum sampai lumut, maybe dekat dengan pantai remis kot. Ntah la. Main petik je aku ni.



mimie ngan ja'a... romantik kan dieorg...jelez betol...

sambil jalan pun wan nak cari lalat jugak

perasan model..glamour u...
boleh la...


kembali ke kereta


ntah la...aku pun tak paham dieorg 2 org ni


SWEEP

Banyak yang ada dalam kepala otak aku sekarang ni. Maklum la..dok rumah 24 jam tak keluar mana-mana. Selama tu jugak la aku tahan diri aku. Bagus jugak kan. Tapi tu la, bosan yang amat. Dah terlalu bosan tak tau nak buat apa, aku pun tanya la mak aku mana ayah aku letak buku-buku cerita aku yang lama. Bila dah jumpa, aku pun cari la buku cerita favourite aku. Koleksi yang paling aku sayang. Buku cerita ni pasal a high school girl yang baru dapat tau bahawa dia adalah blood witch bila ada a new guy student kat sekolah memperkenalkan tentang benda-benda cam tu la atau dalam omputih nya di kenali sebagai Wicca. Start daripada that time la macam-macam hal terjadi. Kadang-kadang sampai aku pun jadi terpengaruh sikit. Dah la aku memang suka benda-benda camni. Tapi aku tak ada la buat. Cuma pengetahuan je. Buku ni adalah favourite aku ngan bestfriends aku (aida n azza). Dari buku ni jugak la kteorg dapat istilah ’mùirn beatha dàn’ untuk soulmate. Tapi kan volume 1 dah hilang. So aku mula baca dari volume 2. bila mula baca aku dah tak boleh stop. Sebab dah tak tau nak buat apa sangat dan bosan, 1 buku dalam 1 hari. Tapi buku cerita ni memang best sampai makan pun aku hold kan dulu. Kalau la buku pelajaran or buku text aku buat macam ni, agak nya aku dekan every sem. Fuhh.. hebat.. tapi huhh..jangan di harap la. Tu pasal la aku tak ambil kos yang baca banyak. Keja aku ngadap laptop and snap snap snap je. Tapi tu pun malas jugak.. haih.. apo nak jadi ni...???

Wednesday, June 10, 2009

THE END OF OUR LOVE STORY

sedih...tapi nak buat cam mane. jodoh tak ada. the good thing is kteorg tak gaduh masa break. kteorg break dengan cara baik. i still can feel his love towards me but the best way for both of us is...PUTUS..
why? biar aku dengan dia je yang tau.
apa-apa pun aku masih sayang kan dia and selagi aku mampu tunggu dia, aku akan tunggu dia.
aku tak dapat bayangkan aku dengan orang lain (for now la).
sungguh sedih bila kita tak dapat hidup dengan orang yang kita sayang tapi apa nak buat? jodoh dah tak ada.
aku tak tau nak cakap cam mana.. hati aku terasa sungguh kosong dan...hmmm...ntah la..tak tau nak cakap...
09032008 adalah tarikh kteorang declair and genap setahun 3 bulan, kteorg putus..
yang lucu nya kteorg boleh pospone break up...hahaha..
0806 tarikh lahir dia and 09 hari bulan suppose to be our annivasary..
kenapa aku pospone? sebab aku nak sambut birthday dia yang terakhir dengan aku. walaupun aku tak bagi dia apa-apa, cuma aku arrange kan sikit date kteorg ni, selalu nya setiap kali kteorg kuar date mesti dia yang arrange, so buat yang terakhir kali ni, aku yang arrange kan.
banyak lagi benda yang aku tak sempat buat dengan dia tapi nak buat cam mana...
hmmm...how to explain my feeling...very difficult.
the hardest part is bila aku rindu kan dia. perasaan tu sungguh sakit sebab kita dah tak boleh jumpa, or call or sms lagi dah. itu yang paling susah and yang paling aku benci. sebab aku tau aku akan rindukan dia sangat-sangat.
dia adalah yang terbaik yang pernah wujud dalam hidup aku.
i still need him. i still want him.
masa aku tunggu dia siang tadi aku terserempak dengan ex-bf aku bersama tunang dia. terkejut jugak aku. hmm...ex-bf aku dah tunang..aku??? bila masa nya pun aku tak tau...
mungkin aku nak tuggu dia kot..hahaha..wake from dreaming dear!!!
tadi masa mak aku call, aku nangis. mak aku masih tanya pasal dia. harus la aku sedih. tapi aku tak bagi tau lagi. aku tak tau nak bagi tau cam mana. my mum realy love him to be my partner.
before kteorg membawa haluan masing-masing tadi, sempat jugak la kteorg snap the last pictures of us. nanti aku upload.
hah!!!! sakit nya...Tuhan saja yang tau..

Tuhan..tabah kan la diri aku untuk menempuh hidup ini tanpa dirinya.



Friday, June 5, 2009

MASIH CINTA - KOTAK


Tik tik tik waktu berdetik
Tak mungkin bisa kuhentikan
Maumu jadi mauku
Pahit pun itu ku tersenyum

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu

Tik tik tik air mataku
Biar terjatuh dalam hati
Mauku tak penting lagi
Biar kubuat bahagiamu

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta

Kamu tak tahu hancurnya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang MASIH CINTA

Thursday, June 4, 2009

CELARU

emosi aku bercelaru sangat-sangat. aku dh buntu. dalam kepala otak aku ni macam-macam yang aku fikir kan cam mana nak perbaiki relationship kteorg. aku sayangkan dia. aku tak nak lepaskan dia tapi.....

apa yang harus aku buat ni? aku nak cuba untuk ngorat dia balik tapi aku tak tau nak buat apa. masing-masing dah kenal diri masing-masing...
huhh...(mengeluh)

HEARTBREAK

pernah dengar tak 'cinta itu perlu di semai'?
this is what happened to me just now.. terus aku tak boleh tidur. aku baru je habis cakap dengan chenta hati aku. dia bilang sama aku, perasaan dia pada aku sekarang ni dah tak sama macam dulu.
aku cakap pada dia ...' ini berlaku sebab dia terlalu sibuk dengan kerja dia sampaikan tak ada masa langsung untuk aku atau pun diri dia sendiri dan juga famili dia. tapi aku tak salahkan dia sorang je.
mungkin aku ada buat salah pada dia tapi dia taknak cakap sebab taknak bagi aku lagi kecewa.

relationship yang kteorg bina selama setahun lebih yang kteorg cuba pertahankan beberapa kali dah nak roboh tu akhirnya akan roboh juga. punca nya???? aku sendiri tak pasti. tapi yang aku pasti bukan sebab orang ketiga. masalah nya datang daripada diri kami sendiri.

aku tau aku bukan seorang yang perfect. banyak sangat kekurangan nya. mungkin ni salah satu sebab kenapa dia dah tak boleh teruskan hubungan dengan aku. tapi sepanjang hubungan kteorg ni, aku dah cuba sedaya upaya untuk menjaga, dan 'merepair' relationship ni. mungkin jodoh kteorg tak panjang. sedangkan orang yang bercinta berpuluh-puluh tahun pun boleh hilang rasa cinta macam tu je, ini kan pula cinta yang baru setahun jagung.
aku respect pada orang yang boleh kekal sampai ke mati macam parents aku. ataupun kawan-kawan yang dari dulu sampai sekarang still love each other. macam mana erk nak kekalkan hubungan yang sentiasa mekar macam bunga? boleh bagi aku tip sikit macam mana nak kekalkan hubungan sampai mati? macam mana nak berjuang untuk sehidup dan semati? sebab aku dah kecundang.

tapi aku kena kuat dan harus terima hakikat yang aku tak ada jodoh dengan dia. sebab tuhan dah tulis jodoh kita dengan siapa. cuma kita sendiri yang kena ikhtiar. mungkin Tuhan dah sediakan orang yang lebih sesuai untuk aku. cuma belum jumpa lagi. aku kena terima ni semua.

aku masih sayangkan dia. tak pernah kurang pun cinta aku pada dia, tapi aku tak boleh paksa dia untuk terima cinta aku. masalahnya macam mana aku nak bagi tau mak aku yang memang suka sangat dengan dia ni.

apa yang pasti aku masih sayang dan cintakan dia sama macaam dulu. tak ada sikit pun yang kurang.

Tuesday, June 2, 2009

UNTITLE

aku rasa semua serba tak kene je hari ni
dengan kawan-kawan, cinta hati, famili, dan sekeliling aku
aku rasa semua orang pandang aku and mengata tentang aku.
semua orang tengah bermonolog dengan diri sendiri tentang diri aku.
padahal sebenarnya tak pun (mungkin la)
ntah la...mungkin dah nak dekat masa bulan jatuh kot.
atau mungkin pagi tadi bila aku bangun tidur aku tak bangun dengan senyuman
selalunya bila bangun pagi aku akan mulakan dengan senyuman,
tapi pagi tadi tak.
mungkin semalam sebelum aku tidur banyak sangat yang aku fikirkan
terutamanya cinta hati aku la.
macam biasa la aku akan call sebelum aku masuk tidur
tapi 2 3 hari ni dia cam takda mood nak cakap dengan aku.
masa on call tu dia tak banyak cakap.
aku sanggup kunci jam pukul 330 pagi semata-mata nak cakap dengan dia sebab dia suruh aku call lambat sikit, tapi bila dah call...hmmm....
kecewa....baik aku tak payah bangun and call...
tapi aku sanggup even aku penat sebab aku rindu kan dia sangat-sangat..
ntah la...
ni je aku nak tulis masa sekarang ni.
aku takda mood...
aku nak dengar lagu-lagu yang ceria and banyakkan senyuman dulu...
nanti ada masa aku sambung lagi..
adios..

Sunday, May 31, 2009

GUILTY

Away
Make me become someone else
I've done something wrong
I didn't mean to do this to u
But it happened without unintended
I'm sorry
For become such an idiot
I love u but
I've done wrong to u
All i need is your forgiveness
Forgive me
Please...

Saturday, May 30, 2009

BEAR


dah lama gila aku tak jumpa and lapak dengan bear (UniKL). aku rasa setahun jugak la la xjumpa dia. bukan main susah aku kteorg nak lepak dengan dia sebab time kte org tak busy, dia busy.. bila dia free, kteorg lak yang busy. tu yang susah nak lepak tu. padahal kteorg selalu je lepak dengan sepang, epy ngan tymun. jon punadang-kadang join kteorg. tapi ngan bear ni susah sangat.
dah lame tak jumpa bear tiba-tiba je aku terserempak ngan dia kat gig dekat ipoh.
kat kl bukan main susah lagi nak jumpa, tub-tub (bahasa apa ni) jumpa kat ipo. hmmm...bole la. lepas gak rindu aku kat dia.. (hukhuk...poyo je....)


yang aku kenal kat sini sep je. tu pun kenal-kenal cam tu je


dengan mimi and cousin aku shida. dia yang bukan kaki gig pun aku amgkut gak sebab nak jumpa kawan-kawan ipoh aku...


bittersweet

Wednesday, May 27, 2009

BABY BUCHUK

lepas setahun abang aku kawin dengan wife dia, lahir la baby boy and di letak kan pula nama kat baby ni mohd haikal afzan. best kan... keluar je baby ni dari perut ibu dia, mak aku yang jaga. biasa la, kerja opah memang jaga cucu. so kerja mak aku jaga anak abang aku (along), sampai la umur dia setahun lebih. after parents aku pindah ipo last two month, aku dah jarang jumpa baby ni. aku rindu giler kat dia...

mak aku ngan haikal jadi model aku untuk individual study. gambar ni spontan sebab masa tu dia terjatuh. cepat-cepat aku snap. bila tnjuk dekat lect, dia pilih yang ni. orang cakap kadang-kadang gambar spontan atau snap secara suka-suka lagi elok dari gambar pose.




dia sangat suka pakai sun glasses, kalau tak dapat, dia sanggup pukul aku.

ni collection gambar masa dia baby. (few months)

POSTER

poster ni aku buat untuk untuk subjek grafik aku sebab aku tak buat mock-up coffee table book. biasa la, kerja last minit, tak sempat nak buat mock-up. so lect aku suruh aku buat poster. ni hasil hasil kerja aku yang tak seberapa ni.......