Wednesday, December 15, 2010

SO ANNOYING

People nowadays mmg...hmmm...wat a suitable word to give?..sucks? Not to say im a gud person..aku ngaku aku tak de la baik sgt...tp jht aku jht sndr tak babit kan org lain (mayb)...hehe...

There is 1 guy kt tmpt keje aku..wife dh keje 1 tmpt...tp bole plak scandle ngn ppuan 1 section ngn wife die... N ppuan tu is janda...
Dlm situasi ni kite nk salah kan sape? Dat guy siap bole tnjuk g msg yg ppuan tu anta kt die...n ape yg die tulis tu buatkan aku rase sgt kesian wife dat guy n buatkan aku pikir ppuan tu %*$^@...
Haih..tmbhkan lg ketakutan aku utk becinta...sumpah aku takot...giler la...terjadi d sekeliling aku kot...haihh...

Next story...wat do u guys think about 'borrowing ur frens garment'? Budaya ape kah ini? Aku tak kesah kalau nk pnjm beg, o kasut, o anything yg tak ade kne mngene ngn pakaian kecuali betol2 terdesak... Ini seluar jean yang koyak kt lutut pun nak pnjam...tak ckup ke pakaian yg die ade? Atau tak ckup cantik..tp kalau dh seluar yg koyak pun nak pnjm..cantik ke? Nak kate tak ade duit nak beli pakaian, gaji lg besar dr aku...nak kate tak stylo, hmm..takde la nmpk kg sgt pun...tp ttp nak jgk pnjm org pnye...aku pun ade pnjm meminjam jgk tp bkn baju o bile terdesak sgt2 je...aku lbh rela pakai baju berulang kali biar smpi lusuh asal kan bkn org punye... Nth kot2 org tu o aku ade kurap ke..dh tak pasal2 berjangkit...aisehh... Tp aku, bile dh org mntk aku tak pandai nk menolak...ape yg kuar dr mulut aku ialah 'ok'....

1 lg suke push...once i said no it will remain no..why cn u undestand my situation? Arghhhh...annoying btol org cmni...

K la..continue later..got work to do...hehe..

Saturday, December 11, 2010

UPDATE

Da lame sgt aku tak tulis blog...tak ada mood...tp aku ttp akn update sikit...curi mase keje jap..keje tak banyak sgt..takpe...anak2 buah ramai..hehehe...

Aku rase cm life aku makin boring la...no intertainment, no frens in ipoh, no sosial life...aku akan cari keje kt kl tp skang ni mak aku tak sehat..cmne aku nk tinggal kan mak aku tgh tak sehat ni...tp sungguh..aku bosan giler... So tnggu bile mak aku dah ok skit aku akan pindah..insyallah...

Last week aku pg kl..2 days aku spend time ngn ex aku..buatkan aku rase i fall in balik ngn die...tp time tu je kot...hehe...but seriously...i miz him la...

Sampai kl je aku trus jmpe kwn2 aku...pnuh 2 tables ngn kwn2 aku kt NZ wangsa walk tu...sampai je umah sewa lame aku, kecoh 1 umah tu...xcited jmpe aku...rindu giler kt dieorg...
Tp isnin aku dh balik..sobsob..
Tak puas jmpe dieorg...kwn aku CT dh pg jerman ikot bf die balik..next time kalau aku trun kl nk party dah tak ade geng..tinggl azza je la..dulu papehal semua ngn die sbb die ade trnsprt..tp skng dh tak ade hal..dieorg depend pd aku plak... Bln 3 nti baru die balik malaysia utk buat visa baru... So gud luck n hv fun kt sne..hope ko ok2 aje kt sne CT syg..hee..gonna miss u la dear..

Leceh btol tulis kt fon ni...tp broadband kt umah tu asik tak ade line je...papehal pun semua update pakai fon je..tp tak puas sbb limited...

Hmm...tu je la..ntyhing update later...

Bosan....daaaa...

Tuesday, November 23, 2010

PADI - ODE





Semua cerita tentangmu
Yang masih tersimpan di dalam benakku
Meresap dijiwaku
Memenuhi ruang hatiku

Seperti cahaya mentari kau hadir
Terangi hidupku, terangi jalanku
Menuntunku memaknai semua yang ada

Dan aku takkan melupakan semua yang indah
Yang pernah engkau ucapkan

Meski kau telah berlalu
Tak lagi di sisi, namun cintamu akan tetap hidup
Tak terhapuskan, tak tergilas oleh waktu

Dan aku takkan melupakan semua yang indah
Yang pernah engkau berikan

Cintaku tak henti mengalir untukmu
Mengenalmu adalah hal terindah yang pernah aku alami

Oo..aku takkan melupakan segala yang terindah
Yang hadir dalam hidupku

Setiap kata kan terukir di hati
Semoga damai selalu bersamamu
Semoga damai selalu bersamamu


dedicate to someone i still care....


aku rase tenang je mase dgr lagu ni..melodi die, sayu je aku dgr sambil ingt memories lame aku dan die....:)

Monday, November 22, 2010

I'M A STALKER

Hmmm…dh lame tak menulis…few things happened tp malas nk menulis…
Last Monday aku dpt kete…ok la hasil dr titik peluh aku sendiri walaupun kete takde la semenggah mane janji ade n bole g mane2 dgn senang tanpa perlu berebut ngn ayah aku untuk gune kete…hehehe….

Back to my sorrow life….

Dilemma aku skng ni ialah kwn ayah aku tolong carikan keje utk aku..keje kerajaan…kt ipoh k!…aku blom ready utk settle down… aku bru plan nak keje kt kl msok next year…tension btol aku… kalau aku dh keje kerajaan, ssh utk aku benti utk cr keje lain..aku nak keje dlm bidang aku blaja dulu..kalau tak sia sia la aku blaja sampai degree, berabis duit puluhan ribu tp….haihh….

Smlm aku found out something… aku bkk FB die... k..i try la bkk akaun die since aku aku pswrd die tp dh tak bole coz die dh tkr pswrd. Email die pun dh tak bole.. hmm..jahatkan..tp aku bkn nak wat pape pun. Juz nk tau perkembangan die since GF die block aku dr bkk FB die..hah… the funny thing is aku still bole bukak walupun die block aku coz aku ade add die tru 1 lg akaun yg aku creat utk anak buah kesayangan aku yg berumur 3 tahun..hehehe…hebatkan anak buah aku..baru 3 tahun lebih tp dh ade akaun FB… k, berbalik pada cerita asal.. so aku pun bkk la… was shocked coz aku tgk status relationship die dh tukar kpd single. Sumpah aku nyesal bkk sbb aku taknak tau kalau die dh single sbb tu akan menggugat hati aku.. I admit yang ‘yes I still thinking to have him in my life’ walaupun aku tau aku tak akan dpt die n walaupun aku tau kalau aku dgn die, akan menyusahkan hidop aku. Hmm..die ade upload gmbr die celebrate anniversary dieorg, bbq kt rumah die n Gf die ade..so mean dat girl dh jmpe ibu die. Then few day after gmbr d upload, status dh tukar kpd single. Then aku nak try bkk page dat girl tp cam dah tak wujud je.. I don’t know…nak tnye die sendir tp aku mmg dah tak akan contact die lg dah… so…biar je lah..aku tau dr jauh je la pasal kehidupan die… I was sad bile bce status Fb die..cm stress sgt.. aku kesian kan die.. bile la hidup die nak happy.. I wish him to b happy… I wish life die berubah.. aku nak sgt tgk life die berubah kpd better.. aku nak sgt tgk die happy..wlaupun die bercinta ngn girl cmtu…asalkan die happy… aku slalu selitkan die dlm doa aku supaya life die happy…tak pernah miss lg.. tp aku tau die mayb akan together balik ngn dat girl sbb dulu pun pnh putus then few months lps tu together balik…
Ape ape pun aku berharap die happy…
Aku tak kenape aku still stalked him...aku tak tau nape aku still nak tau pasal life die..i dont know y...

Mak aku n makkcik aku nak bwk aku pg mandi bunge..cis...bengang btol aku... mak aku takot sgt kalau aku tak kawin... ‘ma...im only 24...i have so many things to do b4 kawin n settle down...’ stress btol aku...mak aku tak nampak ke aku happy tanpa BF ?....im happy now…walaupun kadang2 aku rindu utk bercinta..tgk org happy ade BF…tp aku takot...hmmm...nak salahkan diri sendiri sbb dpt lelaki yg salah ataupun nak slahkan lelaki sbb buat aku mcm tu dulu ?...hmm..

If aku ade mslh o aku tgh stress, yg jadi mangsa ialah ex-bf aku..haha..pape aku akan ngadu kt die.. talking bout him...yes sometimes i miz him..nak ckp aku still sygkan die lg..nth la...tp mmg aku rindukan die..thank 4 listening to all my nonesense n bullshit things...

Friday, November 12, 2010

DONT FALL IN LOVE WITH ME...

DONT FALL IN LOV WIT ME PLZ COZ IM IN LOVE WIT SOMEONE ELSE...BUT.....

Hehe..no la..juz joking..im not in lov with anyone else...im single n available... Available???..hmmm...

Tuesday, November 9, 2010

BERLANGSUNG D TAIPING PADA 6 NOV 2010

Sorg kazen rapat aku dh kawin..sob sob...die salah sorg kazen aku yg paling rapat..dulu mase kecik2 slalu mandi same2 sbb aku takot mandi sorg2..padahal siang ari je pun...skang dh kawin pun die...

kami 3 sepupu, aku, shida n boboy sgt rapat mase aku dok kt kelantan dulu...ingt lg mase skola rendah kami men ujan same2...even men mak2 pun boboy join walaupun die tua 2 tahun dr aku ngn shida...di seharusnye jd ayah, aku jd mak sbb aku besar dr shida n shida jd anak kteorg...mase tu aku rase umur kteorg dh skola rendah kot...

so many sweet memories ngn dieorg...byk sgt...juz hope walaupun boboy dh kawin kteorg tetap rapat...n hope sentiasa happy n bahagia bersame pilihan ati...sob sob

few pics sbb aku tak bawak dslr sbb tak ade bateri..charger dh ilang sbb asik berpindah randah..biase la...aku kan nomad..hehhe...so gambar amik pakai digital compact je la...

so sila jamu mate ngn gambar yg tak seberape ni...


mission mencari kedai mkn yg best tp xjmpe..last last j mkn kt medan selera taiping..muke without makeup..


menanti makanan


syok sendiri d situ..hehe


akhirnye penantian muncul..yong tau fu..bole la..


last pic sblm bergelar suami org...bakal pengantin tak tido semalaman kot...tu yg ngntok tu...


berguna gak shawl yg aku beli utk d letakkan d bahu jika memakai baju plain n menutup ape yg patut d tutup..hahah...lupe nk bwk tudung litup nasib ade shawl...


my lovely kazen..ilove u both...sorg lg tak cukup..


dua bradik yg kene dok kt luar sbb mereka tidak d benarkan masok..hehe






mereka bkn pasangan kekasih..mereka adalah sepupu...tp warne baju same lak..dh plan ke...ade pape ka?....haaaa....!!!










whole family..jap2...tapi mane aku?...aik....


karaoke time...sampai je ipoh trus g karaoke..dh lame tak sumbang kan suare...




dominos...sedap tapi takde sos..potong btol...tp telan jgk..heheh




Aku suke bila sedara mara aku dtg...rindu kan dieorg..masing2 dh besar n dh keje...soon nak kawen plak....sob sob...

Thursday, November 4, 2010

SCANDALOUS

CHAPTER 1

Haih…manusia manusia…smlm aku pg keje aku dpt citer from one of the prt-timer kt tmpt keje aku ni…tbe mkck a.k.a mak umi berbisik

Mak umi : kamu ade dgr citer ke liza?

Liza : cite ape mak umi?

Mak umi : Citer pasal kamu la...

Liza : aik..citer pasal saye ?..citer ape ?

Mak umi : td Yang (anak lelaki mak umi) masok toilet...kt pintu toilet tu ade tuliss ngn
tulisan kecik ckp ‘jack scandle ngn liza..sedar la diri tu sikit dh ade anak bini’...

dlm ati aku...perghhhh.....smbil senyum sinis n nk tergelak besar pun ade...

And mak umi pun bercerita pjg lebar...haih...yg aku heran nye dlm toilet lelaki pun ade org conteng nk bergosip...stupid... bg aku ni bkn masalah besar sbb bende tak betol..ckp la pae org nak cakap..i dont mind..aku dtg nk keje..bkn nk becinta..lgpn laki tu dh ade 3 anak kot..bini die pun keje kt ctu... nasib la aku ni bkn yg jenis amik kesah sgt..asalkan dieorg tak nyusahkan hidup aku n aku tak kacau life dieorg...i dont mind..

Kelakar betol la... walaupun aku tak ade someone special but im not dat desperate to have someone special...sumpah klaka giler…aku masok bilik aku smbl tersenyum2 mengenangkan ape yg aku dgr td…kes nye sbb dieorg slalu nmpk aku ke sane kesini ngn abg jack...coz die keje dh lme n plus die bwh aku...so pape hal pun aku mntk tolong die..lgpun big bos kami dh pesan.if nything bole tnye abg jack.. see.. i cll him abg jack coz die tua dr aku...pangkat abg kot bg aku....hahahha...


CHAPTER 2

Today aku pg audit...tgh ari dieorg manje mkn kt mapley...ptg tu aku dh tak keruan..pening pale lak..nk muntah...aku rupe nye tak bole mkn nasi kat mapley la...mungkin rempah nye pekat sgt kot...

Dulu mase aku keje kt PJ lu pun cmtu gak..lunch aku pg mkn kt mapley sbb bos ajak.. balik tu lps 2 3 jam aku dh pening pale n muntah2... lps ni aku tak kan makan nasi kt mamak lagi dh..bende lain takpe mkn kt mamak...

Konon nk wt over time skali cancel sbb aku dh tak tahan pening pale..mimie lak ajak g tgk muvie tp aku tak dpt pg...ciss...sok terpakse tgk muvie sorg2...


CHAPTER 3

Sok plan nk kuar tp tak tau nak kuar ngn sape...do some shopping skit pastu tgk muvie..kuar sorg2 lg senang...bole pg mane kite nak..bole mkn kt kedai mane2 pun..bole dok dalam satu2 kedai tu brape lame pun yg aku nak...hehehe...am i sounds pathetic?


******

Monday, November 1, 2010

BODYROCKERS-I LIKE THE WAY U MOVE

OK...dh lme tak menulis...so many thing nak tulis tp everything bout my feeling...cam tak sesuai je...

Few days ni slalu kuar lpk ngn mimie n badak n gf die...badak balik ipo 4 few days sbb gf die ngh cuti..tgk dieorg sungguh comel...buatkan aku rase nak becinta jgk je...
badak sungguh sweet terhadap gf die...untung gf die...

Buat kan aku tefikir..masih ade guy yg akan layan gf die se-sweet ini...

Tak tau dh nk tulis ape...bosan sungguh...k la..next time...

Thursday, October 21, 2010

IF I DIE TOMORROW...

I took dis dr my fren nye fb...and i was so touched lps bce...so renung-renung kan la......

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Please spend about 5 minutes of your time and read this meaningful story. I don't normally forward anything of such nature but this one is exceptional and that is why I chose to share this with all of you. Believe it. It's worth your 5 minutes and it will change the way you look at things from now on... have a good day there.



Daddy, can I borrow $25 please?


A man came home from work late, tired and irritated, to find his 5-year old son waiting for him at the door.

SON: ‘Daddy, may I ask you a question?’

DAD: ‘Yeah sure, what it is?’ replied the man.

SON: ‘Daddy, how much do you make an hour?’

DAD: ‘That’s none of your business. Why do you ask such a thing?’ the man said angrily.

SON: ‘I just want to know. Please tell me, how much do you make an hour?’

DAD: ‘If you must know, I make $50 an hour.’

SON: ‘Oh,’ the little boy replied, with his head down.

SON: ‘Daddy, may I please borrow $25?’

The father was furious, ‘If the only reason you asked that is so you can borrow some money to buy a silly toy or some other nonsense, then you march yourself straight to your room and go to bed. Think about why you are being so selfish. I don’t work hard everyday for such childish frivolities.’

The little boy quietly went to his room and shut the door.

The man sat down and started to get even angrier about the little boy’s questions. How dare he ask such questions only to get some money?

After about an hour or so, the man had calmed down , and started to think:

Maybe there was something he really needed to buy with that $25.00 and he really didn’t ask for money very often The man went to the door of the little boy’s room and opened the door.

‘Are you asleep, son?’ He asked.

‘No daddy, I’m awake,’ replied the boy.

‘I’ve been thinking, maybe I was too hard on you earlier’ said the man. ‘It’s been a long day and I took out my aggravation on you. Here’s the $25 you asked for.’

The little boy sat straight up, smiling. ‘Oh, thank you daddy!’ he yelled. Then, reaching under his pillow he pulled out some crumpled up bills.

The man saw that the boy already had money, started to get angry again.

The little boy slowly counted out his money, and then looked up at his father.

‘Why do you want more money if you already have some?’ the father grumbled.

‘Because I didn’t have enough, but now I do,’ the little boy replied.

‘Daddy, I have $50 now. Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow. I would like to have dinner with you.’

The father was crushed. He put his arms around his little son, and he begged for his forgiveness.

It’s just a short reminder to all of you working so hard in life. We should not let time slip through our fingers without having spent some time with those who really matter to us, those close to our hearts. Do remember to share that $50 worth of your time with someone you love.

If we die tomorrow, the company that we are working for could easily replace us in a matter of hours. But the family & friends we leave behind will feel the loss for the rest of their lives.

Monday, October 18, 2010

MMC DINER NITE

Yesterday MMC nye diner yg ke 16...so ni 4 the first time la aku pg diner MMC... here ade la beberape keping gmbr tp kualiti terok coz pakai kamera hp...nyesal lak aku xbwk kamera aku...tp kalo bawak pun tak gune sbb batteri tinggl 2 bar n charger lak aku tak tau letak kat mane...ni la ssh jd nomad...berpindah randah...hehhe...

So...layankan mate ngn gambar2 yg tak seberape ni...tp atleast ade lak gak gambar..


terpakse merendah kan diri skit sbb kasut tinggi sgt..hehe...










big bos (MD) n mr Oshima merangkap Production Manager.....


MC pada malam tu yg sgt byk ckp...mmg patut pun jd MC....




n......finally gambar syiok sendiri aku....:P

Tp cam semua gambar yg aku upload ni semua nye ade muke aku je...hehe...giler glamer btol aku ni...hehhe...:)

Tuesday, October 12, 2010

PRETTY WEEKEND

Nothing 2 do on weekend so Mimie ajak g outing kt sekitar ipoh... mule plan kami ber2 je nk chooting kt umh2 lame tp cm seram sejuk lak bile ber2 je...makan pun dh amik mase yg lame...pastu g amik anak2 mimie kt umah konon nak pg tmn botani kt mane nth...skali nk masok kne paking kt luar..kami mls nk jalan sbb bwk2 kids...so pusing balik...last2 pg padang ipoh..kot...hehhe


xcited tunggu name d panggil utk amik pizza..huhu...


finally makanan dh sampai...grrrr...lapa nye...nyam2...


kesian fareel xsehat...so aku ng die dok tepi tgk mimie ngn emeer main bola..huhu....


macam anak aku lak...


trime kasih kepada mimie utk imej2 d atas...huhu...

Sekian...:)

Friday, October 8, 2010

MENGGELABAH AYAM

PANAS..PANAS...menggelabah ayam btol...haih...

sis...cube u pk..if i nak ade affair wit ur bf...i wont post bday wish tu kat wall fb bf u...anta msg lg selamat..call pun bole if i want..tak ade ape yg nk d sorok kan..tu pun tak bole pk ke sis?...

Nak warning aku macam2...plz la sis...u sape nak arah i jgn buat itu ini?....

Haih...byk je point yg aku bole hentam die kalo aku nak tp aku kesian ngn dat girl...bersusah payah memalukan diri sendiri n menyusahkan diri sendiri semata2 nak dapatkan dat guy. yg pd ketika itu kepunyaan org(mungkin)...

U really dont know bf u cmne kan...kesian u dpt a liar n pretender...dgn aku laki tu ckp cmni...tp bile dpn dat gurl terus bertukar...tu la d panggil lidah bercabang...mcm2 yg die cerita kat aku n mntk tlg kan aku n mintak pendapat kat aku...cume taknak bgtau je...tp if u push me lg...jgn ingt aku akan diam kan diri...

Sis..if u nak tunjuk kt bf u ape yg i tulis kt u...silakan...i really dont mind...u think die penting ke dlm idop i?...nope...he use to b, but now?...no la...i hv better choice...

Sumpah aku bengang giler...ingt aku heran sgt ke nak kawan ngn bf die...aku bersyukur sgt2 aku jauh dr bf die tu...kalo aku still cntct ngn die mmg idop aku pun akan terjebak skali ssh...yela sbb konon nye kawan baik la kan...

Trime kasih ya Allah Kau jauh kan aku dr lelaki itu...

Thursday, September 30, 2010

Tuesday, September 28, 2010

FORTUNE TELLER

Few minit sblm balik keje borak2 ngn bdk2 tempat keje siang td...ade dis one Indian girl ni she can read future o personality by read org nye tapak tgn...dlm sebok2 bdk2 lain tgh tunggu turn tu, aku tnye la die sama ada aku akn kawen ke tak...hehe(ade ke tnye soalan cmtu..ni sbb bdk2 ni sume tnye psl relationship so aku nyelit la)...hehe...so aku soh la die tgk aku nye palms n she said 'u dont believe in lov'...hmmm...i guess she rite la...

Sbb nye mane2 guy yg call kdg2 aku mls nak angkat...kalo dieorg msg lg la aku mls nak reply...haih..nape la aku jd cmni... sometimes tu aku rase cm aku permainkan perasaan dieorg...aku melayan but to hv a relationship with them...?...hmm...nope...aku juz suke hangout ngn mereka2 ni sume....im so sorie la pd sape2 yg terase hati.. i cant force myself to fall in lov...n to accept someone yg aku tak sayang...lov to hangout with u guys sbb korg2 sume sgt fun n sgt baik...

Its tru...i dont believe if someone told me yg die sayang kan aku...bile dieorg ckp mest aku ade doubt dlm diri aku bout dat...ni sume happen coz of my previous relationship yg tak menjadi....

Haih..bile la nak abis tulis ni kalau ade org asik kacau je ni...jap2...

Huhhh..amik nafas jap...k.... sambung balik... Eh..tak ade pape dh kot...hehe...

juz wanna apologize to people yg telah d disappointed oleh aku kerana tidak membalas cinta anda...saya minta maaf banyak2...

Tak tenang nk menulis dgn lagu yg tgh dengar nye...dgn nyembang nye...haha...continue later la...

Daaa....n slamat malam...:)

Friday, September 24, 2010

NO TITLE SBB BYK JENIS CITE...

Hallo...dh lme tak menulis...i know ade few people yg bce my blog agak kecewa bile bkk my blog tapi takde perkembangan terbaru...actly byk cerita but malas nk menulis...kind of takde mood dis week...im sorie...(cewah...mcm ade je org bace blog aku ni...bkn best pun nk folo...takpe..prasan sendiri je kunun2 ade org bace)...

Dis week byk cerita pasal tempat keje je pun kalo ade...tp hal tempat keje cam malas lak nk pk2 sgt...bile dah balik umah tu, hal keje tinggl la kt tempat keje. cume yg menjadi masalh pd aku skng ni hal workers bwh aku ni... ak taktau cmne nak bg dieorg dgr ckp aku.. aku bkn seorg yg tegas. sampai anak2 buah semua buat2 tak tau je bile aku tego if dieog wat salah. cm aku ckp aku bkn leader, aku folower. tp sampapi bile aku nak jd folower kan. dah ade peluang utk jd leader so grab a change la.. mungkin aku masih sgt2 baru. aku tak ade xperiance keje inikan pulak nak jd leader. leader utk kanak2 kecik bole la. ni nk org2 sebaya aku atau atas aku, nak pulak dieorg keje lg lame dari aku. buat kan aku lg serba salah. i need advise bout cmne nak jd leader yg tegas, d hormati n adil. bwt mase skang ni, itu la dilema aku..dh..mls nakpk2...pape pun aku agak enjoy gak la keje kt ctu..sbb keje senang cume mslh td tu je la..

Aku rindu kwn2 aku kt kl... aku rindu life ak kt sane..aku sgt lonely kt cni...
walaupun aku tak ade bf tp life aku tetap d penuhi mase aku kt kl.. kt cni...huhhh...taktau cmne nak ckp..camne nak cr kawan kt cni...bdk2 tempat keje aku tu mmg la dh jd kwn aku tp dieorg ssh skit...aku ni jenis yg sosial...bdk2 kt tempat keje aku tu yg mane sebaya aku o even yg mude skit dr aku 2 3 tahun pun ade yg dh kawen, tunang...bf?..ofkoz la ade...cis...aku ni plak jenis yg lg senang bekawan2 yg bole kemane2...adess..bosan2...

Aku rindu haziq...aku nak call o contact die tp aku takot die still rase disappointed ngn aku pasal ari tu..aku nak sgt ckp ngn die...:(...lately ni aku tak tau nape asik teringt kt die je...cis!!!....Takpe...ade altenatif lain utk tidak ingt kan die sgt...huhu...

Nak outing..dh lme tak outing...ade sape2 yg nak berfotoshoot?..ajak lah saye....dh lame saye tidah bergambar...gambar baru pun takde...huhu....

Rase cm nak potong rambut...tp nak try simpan pjg..teringin ade rambut pjg yg cantik...teringin jd ayu...haha...tp rindu nak memiliki rambut pendek cam dulu2...hmm....aku sendiri pun tak tau aku ni sesuai berambut pjg o pendek...rambut pjg tak ssh nak uruskan kan sbb kalau rambut tak menjadi seperti yg d inginkan boleh ikat je...rambaut aku ni dah la sgt2 messy... nak kate lurus, bengkang bengkok..nak kate bengkang bengkok, lurus...terok2...haha...tp ramai yg mengatakan aku sesuai berambut pendek...nampak comel katenye...haha..pasan jap...HEHE...

Enuff for now la...hope next post adalah post yg menggembirakan aku..Amin...so desperate bunyik nye...hahaha....lantak la...


~looking for hppiness~

Tuesday, September 21, 2010

BERAYA D PANTAI REMIS







Ni pun gambar yg aku amik dr cousin aku nana...sbb aku tak bawak kamera..thanks nana...

Sunday, September 19, 2010

FINALLY GAMBAR RAYA AKU...HUHU

Siang td pg beraye umh wan fine2...ni adalah umah ke 7 aku pg beraye pd raye ke 8...huhu...sungguh tak meriah raye aku tahun ni...aku pun tak buat open house..cm dh lambat sgt je kalo nk buat pun..cume pd sesiape yg nak dtg tu, dtg la, ajak kwn2 skali...

Bosan...aku takde kwn yg ramai kt ipoh ni... nak ajak lpk pun takdeorg yg nak d ajak. aku dok cni aku jd anti-sosial lak. aku sendiri pun tak pasti nape aku jd cmni. mayb aku jarang kuar umah kot. rase cm nak balik dok kl balik la. kat sne aku ramai kwn2. kwn skola, kwn mase blaja kt U dulu, kwn yg knl kt some place. kalo aku dok sane, sape2 je aku bole ajak kuar n lpk. org ni tak bole, ajak org lain...yg lain tu tak bole jgk, ajak yg lain pulak. so many choices... n i mish my life kt kl dulu..mish d chaos...mish my fren...mish nite life...mish Reggae Bar... mish CHANGKAT, bukit bintang....OMG...mish everythngs in kl...haihh...bosan...bosan...

Eh..entri ni utk post raye...bole ter-emo lak kejap..hehe...
Gambar cume ade 2 je...aku bwk kamera tp aku malas nk snap...so aku amik la gambar yg d tag oleh wan...hehe...tq en wan...


gambar distort...huhu





Obviously nampak sgt badan aku dh berisi...muka aku nampak sgt bulat n penuh....adakah kerana aku sudah berambut panjang kerna dulu aku selalu berambut pendek...hmm...tak2..mmg btol berat aku dah naik...muahahaha...baju raye yg aku pakai tu baju raye lame...dh ketat skit...kain yg aku pakai meninggalkan kesan genting d pinggang...huhu... so....! terpakse la lunch time kt tmpt keje mkn roti 2 keping tapau dr umah...duit pun tak payah nak kuar kalau tapau dr umah..sungguh save... sambil berdiet sambil menabong...btol tak....mari lah amalkan selalu...:)

Sunday, September 12, 2010

HARI RAYA

Dah masok raye ketiga but still aku takde gambar raye...cedey nye...takpe2...sabar.... Raye pertame je aku pegi beraye kt Parit umh makcik aku..raye kedua aku demam..mak aku ajak pegi Sg Petani pun aku tak pg sbb taklarat..padahal dok dlm kete je, bkn drive pun. tp ari ni dh sehat dh. tunggu mak ngn ayah aku balik n tunggu pakcik aku dtg dr kedah pastu nak balik Lenggong. tu pun kalau jd balik ari ni. kalau tak dok umh lagi la ari ni.. baju raye baru pakai sehelai...kasut baru pun tak rasmi lg...huhu...

Tgh tunggu nak wat open house utk kwn2 aku dtg...so bole la ber-fotoshoot.. slalu nye pun cmtu la...last2 year lps open house kt umh sape2, then pg fotoshoot kt mane2...tp tahun ni taksure lg.. mood raye sbnr nye tak ade sgt, b4 raye lg... tp open house Insyallah tetap akan d adakan utk kwn2 aku...so jemput dtg lah yer kwn2...:)

Thursday, September 9, 2010

KEMAAFAN

Aku post salam raye kt kwn2 aku...termasuk sorg kwn aku yg mungkin still marah kan aku..actly kteorg kind of gado. aku tak nak la bgtau nape kteorg gado kan tp tak kesah la sape yg salah n sape yg btol janji aku dh mintak maaf kt die sempena raye ni. bkn nye sebelum ni aku tak penah mintak maaf kat die, mase awal2 gado dulu lg aku dh mintak maaf, siap mintak maaf depan kwn2 die lg tp die wat tak layan pun ngn aku. aku ckp sorg2, depan kwn2 die. hmm...ego btol. n sampai skang kteorg tak bertego langsung. even ngn kwn aku sorg tu yg pada mula nye aku gado ngn die tu pun dh ok tp ngn kwn aku sorg ni...hmm...nth la...ego besa sgt. tp td aku dh mintak maaf kt die..skng terpulang pd die nk maafkan aku atau pun tak..up to u dear...

So sempena bulan pose ni n raye sok nye...aku nk mintak maaf pada kawan2 yg knl aku.. halal kan kalau ade termakan n terminum, terambil o terbagi... kalau ade yg terasa ngn percakapan n gurauan aku yg kdg2 agak kasar n slamber ni, aku mintak maaf byk2.. n pada sape2 yg tak penah bertego ngn aku, (dlm erti kate lain kwn2 d alam siber ni ha..) tp ade terasa ati ngn ape yg aku dh buat tu, aku mintak maaf jgk. tak terlintas pun aku nk buat korg sakit ati..

So...raye nanti pada yg nak dtg beraye kt umh saye d ipoh...sila2 la dtg...yg tak tau umah aku ktne tp nk dtg..PM me k...cewahh..cm on9 bisnes lak...hehe...

Aku menjemput semua kwn2 aku dtg beraye kat umh...datang la k..jgn tak datang...:)

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN....:)

Wednesday, September 8, 2010

KASUT RAYE

Hmm..td haziq msg nk mntak tolong ngn aku..aku bole tolong tp bkn keseluruhan nye la sbb mmg aku tak mampu nak tolong byk.. sbb aku dh janji aku akan tolong die kalau aku mampu.. tapi yg tak best nye die cari aku bile die perlukan pertolongan je. bile taknak, senyap je. lg satu ape gune gf die? tak bole nak tolong bf sndr..end up bf cari ppuan lain utk mntk tolong. dh la gf die benci aku. kalau la gf die tau mesti mengamok. haih... serba salah aku..
Aku kesian kat die. aku tau die tgh susah tp nak wat camne?. aku tak mampu nak tolong byk. aku tolong ape yg mampu je tp aku tau die disappointed ngn aku...im sorie... Aku pun disappointed ngn die jgk sbb cr bile susah..so....
Enuff of him now....

Title lain tp post awal lain..hehe...

Aku dh beli kasut utk raye..hmm..tp bkn kasut yg aku ckp tu...ni wane itam..yg aku nk tu wane coklat..aku mmg suke wane coklat. tp yg itam ni menarik gak.. last2 aku amik la yg itm ni..yg coklat tu tinggi skit dr yg itam ni..takot sakit kaki lak kan..tp yg itam ni tak bape sesuai kalau pakai ngn baju kurung tp takpe, nanti kalau ade duit lebih sikit aku beli yg coklat lak..





SELAMAT HARI RAYA TO ALL...:)

Sunday, September 5, 2010

LAGI LAGI BOSAN

Perghh...membosan kan btol dok ipo ni...dah la takde kawan utk melepak...nak shopping raye pun aku tak tau ktne...so takde la aku shoping raye tahun ni...mcm slalu je shopping raye...padahal hari2 lain pun shopping bole...hehehe...

Tapi btol la...aku bosan...tp sebab aku rase cm dah terikat ngn keje kt cni tu yg aku cm dlm dilema ni...walaupun keje cikai je tp aku cam dh bole adapted ngn environment keje aku kt cni...dh semakin comfortable dah...lg pun org2 kt tempat keje aku pun cm ok je...tak tau la sebab aku baru lg kan...hmm...haih...

Saturday, August 28, 2010

BETTER

My life is getting better now...walaupun aku jauh dr kawan2 atleast idop aku dh agak teratur...got a job walaupun bukan yg dlm bidang aku but atleast aku start from somewhere... still looking for job yg dlm bidang aku..juz mase n tunggu peluang je...

walaupun tanpa bf...atleast aku tenang sbb tak payah nak fikir pasal sakit hati, risau o pape la yg berkenaan bila bercinta...one day i will find someone, cume not now...

Im building my life n my career...hope aku mendapat ape yg aku nak sangat buat mase skang ni iaitu kerjaya...now aku nak focus dlm hal ni dulu, later baru la yg sampingan.. bole bayar loan ptptn walaupun bkn dlm jumlah yg byk setiap bulan tp atleast aku dh start byr...

Membina attitude n personality...juz hope life aku kekal begini buat mase ni n getting better..tu je hope aku skng ni...:)

~looking for happiness~

WONDER WHY

I wonder
Dont u ever miss me?
How can u juz throw me like that?
How can u juz forget me easily?

Why can i do that to u?
Why u always on my mind?
After u chose her instead of me
After u broke my heart without any feeling of guilty.

I juz want u out of my mind
Seriously i want to forget you
There is no use thinking bout u
But somehow i juz cant forget u....


dedicate to no one...hehe...

Thursday, August 26, 2010

Sunday, August 22, 2010

IM BACK

Holla...im home...dh lame tak menulis...byk gak hal terjd selame 2 3 ari ni tp cite cm dh basi...so xpe la...

Hmmm...distraction...4get him already...juz dont care bout u anymore...thanks...:)

~looking for happiness~

Wednesday, August 18, 2010

LUAHAN HATI LAGI???....

Haih...sakit jiwa..merana hati...haha...jiwang sungguh...suddenly mlm ni aku rase emo giler.. im missing someone but im not sure who sbb ade 2 3 muke gak la yg bermain2 dlm pale aku...aku rindu arip, haziq n...shhh...yg last tu actly bkn la rindu sgt pun sbb baru lg...so xde pe sgt..cume 2 org tu je la..

End up aku call haziq. aku tak nak call die but i really need someone to talk to. walaupun die tak dapat nak membantu. the whole conversation aku nangis mase ckp ngn die. care die pujuk aku buatka aku lagi2 la rindu kan die. he called me sayang, n name manje yg die panggil aku dulu. OMG...buatkan aku tringat mase aku rapat ngn die dulu.shit!!...nape die nak kene layan aku cmni? taktau ke die yg aku still sygkan die?. mmg die tak tau pun. die tnye aku nape aku nangis, aku nak ckp tp aku tak bole ckp..die tak bole tau ape perasaana aku kt die. n die tak akan tau sampai bile2 pun.aku akan simpan perasaan aku ni.dats my words.

Aku cume bgtau die aku rindukan die je. n die janji nak dtg ipo nk jmpe aku tp aku tau tu semua tak akn jadi.

Ape patut aku buat ni...sampai bile aku akn syg kan die ni? bkn aku tak cube utk lupekan die. tp bile aku dh slowly lupekan die, die dtg balik..dulu pun cmni gak..hadei...

Cepat2 la aku jumpe org yg akan buatkan aku lupekan die...plz la...ade sape2 kah?..haha..giler desperate...WTF...haha..ofkoz la tak...nanti kalo aku ade bf bkn sbb aku syg die, tp sbb rebound. no!! tak bole buat camtu.. so sabar jela yer liza...

Aku tau aku kuat..so aku akn face sampai aku jd giler..haha..skng ni pun dh psycho. dh la asik terkurung kt umah je tak kuar2..nk kuar slalu tak bole..tu psl la tekanan jiwa aku skng ni..jgn giler btol2 sudah.. tanjung rambutan pun dh dekat ni...huhu..ape aku ngarut ni?...

Sok cm malas je nk g keje...aku nk tido je..bole tak..lagi pun bkn nye aku puase sok.. panggilan bulan sabit merah...so bole tido whole day. hahaha...keje oh keje...haih...benci!!!

Hmmm... Slagi aku tak tutup lappy ni slagi tu aku akan ngarut n lg byk lak rahsia terbongkar...so enuff for now...

~looking for happiness~

Tuesday, August 17, 2010

PERTANYAAN

Bagi perempuan, adakah logik atau bolehkan mereka menyatakan isi hati mereka yg mereka sukakan seorg lelaki itu?...

Jika mereka menyatakan isi hati mereka, tidakkah mereka akan di anggap perigi mencari timba?...

So ape yg patut mereka lakukan jika mereka suka kan lelaki itu?...mendiam kan diri atau berterus terang?...

Persoalan ini sentiasa membuat aku tertanya2...(sungguh skema ayat aku...haha..)

sape yg bole jwb?...

~looking for happiness~

Sunday, August 15, 2010

ANOTHER HEART TALK

Hmm...nape la baru skrg ko bgtau aku yg dulu actly ko suke kt aku?...haih... kn senang kalo dr dulu ko dh bg tau mungkin kte...ehemm3...hahaha. coz actly dulu i've got a crush on u to la...then aku dpt tau ko dh ade gf..then sokey la, lgpun cume crush je. haha...

Nape la few people yg suke kt aku dieorg tak bg tau yg dieorg suke kt aku?..aku ni nmpk garang ke? o bengis mcm nk mkn org?...haih...setau aku, aku org yg sgt suke senyum..murah ngn senyuman...haha...prasan giler...

Ni la d katekan takde jodoh yer...so trime je la...haha...sweet sgt bile die ckp dulu die suke kt aku...n sbb2 nape die suke tgk aku..muahaha...kembang jap lobang hidong mase die ckp tuh...kejap je, tak bole lame, pencemaran bau la... Hmmm...rupe nye ade jgk aku secret admirer...hehe..

Hmm..think gonna away kejap dr menulis blog ni...rasenye lame jgk kot. gonna miz to write sbb blog ni je la satu2 nye tempat aku meluahkan isi ati aku coz aku takde kawan rapat yg tau masalah aku kt cni... i want my frens...bertambah2 bosan la aku jdnye lps ni..hah!!

Owh yer...status aku ngn die mmg akan kekal sbg kawan baik...no heart feeling. n aku selesa dgn itu...lg senang berurusan n besembang. die bole crite psl gf die o sumone yg die suke tanpa aku rase sakit ati. n aku jgk selesa bercerita kt die psl sape2 yg aku suke o suke kn aku. kn senag cmni.. hati pun senang... cmni pun aku dh rase bahagia.. td die bgtau ex ke o kwn lme die ke nth sape la yg dulu2, nk couple balik ngn die..hah..guy will alway b guy..n now die dh konfius. die tnye pendapat aku n of coz la aku takkan menyokong die utk tingglkan gf die now utk pg kt dat girl walaupun aku tak suke die ngn gf die yg ni. aku tak suke ape yg die buat, tinggal kan ape yg ade utk pg kpd sesuatu yg belom pasti. actly bagos gak sbb ngn gf die ni pun die stress. sbb kene kongkong. nth la.mls nak pk. bkn masalah aku pun kn. nape lak aku nk susah payah pk pasal masalah die. hmm..sbb die ckp die selesa giler ckp ngn aku dlm semua hal. so secare tak langsung, aku pun jd terbabit gak. plus i care bout him. that y la..haih...

Dah taktau nak ngarut ape. mcm nk tulis lg sbb lame ni aku takde, tp dh tak tau nk tulis ape.

See u guys later....

~looking for happiness~..:D

TEMPTATION

Hah...i dont know wat am i doing now. i know im gonna get hurt, sooner o later. but i juz cant avoid it. it is so tempting.

OMG..i promised not to fall n b fool again. tp...hmmm...

Kuat liza...jgn mudah terpengaruh..aku seorg yg agak berfikiran positif tp dlm hal ni aku kne berfikiran negatif...kene jgk..supaye aku tak mudah terpengaruh.. jgn mudah percaye...semua tu ayat manis je.. ape yg d perkatakan nya adalah penipuan dan pembohongan...ingat tu..keep in my mind..

sampai cmni skali aku kene pk...huhhhh...

Saturday, August 14, 2010

LUKA DI SINI - UNGU


Ungu - Luka Disini.mp3



dulu pernah ada cinta
dulu pernah ada sayang
namun kini tiada lagi
perasaan seperti dulu
kini tiada lagi kisah
cintaku tlah musnah sudah
hancur hatiku
telah kau sakiti perasaanku
reff:
biarkan ku pergi
jangan kau tanyakan lagi
ku yakin ini yang terbaik
tuk kau dan diriku
biarkan berlalu
rasa cinta ini di hati
ku tak bisa tuk menahan
aku luka di sini

Friday, August 13, 2010

LIDAH BERCABANG

Guy will always b guy.. one moment he said this..n one moment he said that...
lidah bercabang...guys cannot be trust...

Salah aku jgk sbb telalu cepat sgt meletakakn harapan...bkn la harapan tinggi sgt tp cukup buatkan aku sakit balik...

Nape la sekejap sgt kegembiraan aku? so soon..

Juz now aku realize aku masih sygkan die...bende yg jd 2 3 ari lps tak patut jadi...

Enuff is enuff...im hurting now...

This is the 2nd time...n next time no more...I swear...no more u in my life...

Thursday, August 12, 2010

SHIT

Shit...goyah balik...aku taknak timbul perasaan cmni..mmg semalam aku ckp aku happy but aku tau aku takkan dgn die n macam die ckp kte tak bole couple coz die taknak hilang aku n aku pun taknak hilang die. if kte jd kwn je relationship kte takkan putus sampai bile2. but if kte couple, if our love relationship doesnt work like we expect, kte akn putus terus n takkan same cam skng ni. phm tak ape yg cube aku sampaikan. aku syg kan die so aku taknak hilang die sampai bile2. kte dh janji even kte masing2 dh ade pasangan masing2 kte tetap akan berkawan baik. will that happen? hih...nth la..

I keep thinking bout it after talked to him last nite. Shit la.. aku dh sgt tenang kat cni tanpa ber pk pasal die, n now..deymm...

what should i do?

Wednesday, August 11, 2010

TOUCHED

Hmm...smlm Adi, kwn haziq still tnye aku psl haziq lg. aku dh ckp aku dh tak contact die lg dh... then aku dpt tau dh bpe ari die tak balik umh n adi ckp die nmpk cm ade mslh sgt besar since abg die past away coz die tnggung family die. aku kesian die. his life skang ni cm makin terok je.

Aku tnye adi nape tnye aku psl haziq n adi ckp coz haziq penah bgtau die yg die ceritakan semua mslh die kat aku. adi ckp haziq never forget me n bkn nye die tak perlukan aku juz die taknak bergantung n pakse diri die utk tidak perlukan org. n adi ckp lg haziq mmg perlukan aku tgk the way die cerita. hmm...nth la...aku tak tau la..

And adi tnye aku pasal ade 1 lagu game kanak2 yg aku nyanyi utk haziq 1 time secara tak sengaje n he liked it n die slalu soh aku nyanyikan. n bila Adi tnye psl lagu tu, tibe2 air mate aku ngalir secata tak sedar. aku terharu sgt. aku tnye adi die bgtau psl tu ke n he said yes. haziq slalu crite bout us mse happy2. OMG...

Aku taknak tau pun if die pk o rindu o teringat psl aku coz mmg aku taknak tau dah. tp bile aku dh dpt tau ni tibe2 rase care atas diri die tu timbul balik. nak2 lg time2 die tgh bermasalah ni.

Aku taktau nak buat ape. nak call die tp aku tau if aku call n if kantoi ngn gf die nti dieorg gado. aku taknak timbul mslh between dieorg coz haziq dh terlalu byk mslh so aku taknak jd penyebab pernambahan masalah die. so, aku tunggu je la die cr aku coz aku tak kan cr die. actually aku tak kesah sgt dh pun hal die juz nth la..kesian la die...life die become worst...

Anyway...rase gak rindu die...

Tuesday, August 10, 2010

POLITIK KERJA

Haih...aku dh nampak muke2 yg tak suke kan aku kt tempat keje... cmne ni? aku tak kesah pun sebenarnye kalo ade org tak suke kan aku cume aku risau if aku jge section kt tempay budak tu abis la... ni la org melayu, dengki tak abis2. pantang tgk org lebih sikit mule la tak suke.. ape yg aku notice cam aku sorg je pompuan melayu yg tak pakai tudung. bg aku tu bkn 1 mslh tp tu la. ni ipoh. tak bole nak buat pape. ci yg buatkan aku nak cepat2 cr keje kt kl. atleast ramai org yg lebih dr aku....haha...tak la nk timbul jeles2 ni...AMIN...

Cm dh lme je aku tak upload gambar kn... tak ceria lngsg blog aku...hmmm... dh lme tak outing...nti la...

planning to go to Penang again end of dis month..yeay!!!...hope jd la...ade sape2 nk ikot?..hehe...

peace...:D

OHH MEN

Aku balik je aku terus on9 coz aku tak bawak laptop g kl. lgpun g kl nk hv fun, btol tak. then bkk je fb, adi, kwn haziq tnye aku haziq ade call o cari aku ke coz die dh 2 ari tak balik umah n he seems like have a prob. adi yg ckp. then aku reply n ckp yg aku dh lame giler tak contact die. aku tak tau pape pasal die dah. dulu yes kteorg mmg rapat n he will looked 4 me 4 everything. but since die dh ade gf sendiri yg kunun nye bole jge n yg die syg tu, nape nk kne cari aku lg. haha...now i juz can smile. aku tak tau la ape perasaan aku kat die skng ni dh. risau, ade skit but that not my prob anymore since die dh ade gf. i have nothing to do wit him anymore. but aku tau he doing ok2 je walaupun kt mane die ade. die dh ckup besa n know how to take care of himself. then utk menyedap kan hati aku td aku call die n cm biase he wont pick up. dis is the 2nd time aku call after last jmpe die. enuff of him.

Bout arip, hmmm...aku tak tau la die btol2 rindu kan aku o tak. i dont know wat to trust now. he seems like miz me coz he hug me n said mizz me n tnye aku sama ada aku rindu kan die ke ta. n aku jwb tak. haha...i dont know. hv no feeling toward him anymore la. but since aku lpk ngn die dat day n after die nmpak cm btol2 rindu kn aku, now i think bout it. nth la...tak tau nak ckp. mase lpk ngn die tu aku ade tnye die nape tak cr gf, n he said no time. haha...WTF.

Suddenly rindu plak aku kt haziq...haha...hope he doing fine n selamat..

Monday, August 9, 2010

IM IN THE HOUSE

First day of working...sucks...aku xtau bape lame aku bole bertahan. i dont think they gonna like me coz yela, dh la baru masuk, mude lak tu n kene supervise dieorg yg mane ade lg tua dr aku. aku bkn nye leader, im prefer to b a follower. i dunno whether gonna survive in this kind of job o tak...hahaa...

Yesterday aku baru balik dr kl. after 4 1 month tak jejak kaki kl kl the finaly pg jgk. so sudden. well ofkoz i made may day.. sampai je kl trus headed ke pavi jmpe azza coz plan nk g changkat. cam biase tunggu aza lebih kurang 1 jam walaupun aku dh ckp kt die awal2 supaya ade kt sne by 930 coz aku sampai kl kul9. tunggu nye tunggu last2 kul 11 jgk kot die smpai. byg kn bape lme aku tungguu die, nasib baik tgh lpk2 coffee bean tu shaker lalu depan aku dgn kwn2 die. die lpk jp borak2, even cm aku rase lame jgk lpk ngn dierg but still aza tak sampai2... tension. then around 11 plus2 die sampai, lpk jap the jln g makan kt alor then next destination was reggae bar. aku ingt kan takde sape pun prasan dah sbulan aku tak dtg. rupenye semua yg kerje kt citu prasan k. terharu aku. semua tnye aku nape dh lame tak nmpk..haha.. then amir n nabil came to joined us. glad they'r came walaupun awkward coz nabil ikot.haha...

Next day Arip ajak lpk. aku tak tau cmne die bole tau aku ade kt kl, rase nye kwn die bgtau kot sbb aku terserempak ngn kwn die ari aku sampai tu kt pavi. arip ajak tgk muvi then aku ckp ok but aku ajak aza skali coz aku tido umh die kan. then tibe2 arip ckp takjadi. idont know y. then aku ngn aza g pavi terserempak ngn die n die ckp die tgk muvi wit his fren....hmmm...janji ngn aku then xjadi tp tgk ngn kwn die. kwn laki la tp. so aku g mkn ngn aza, mase mkn tu arip ms aku n said dat he miz me. haha...Then later amir ajak g palate palate. ok la. walaupun xbape nk enjoy sgt but glad coz dpt lpk ngn aida n aza n ct skali. walaupun awkward but ok la. plan nk lpk reggae bar but aku dpt tau reggae terbakar...haha...so yesterday was the last nite la aku hv fun kt reggae..was so shocked dgr. at first mmg xcye bile ngh lpk kt pavi ajak lalu n tnye die xkeje ke n he said reggae terbakar. haha... funny pun ade.

Tghari balik wangsamaju n kemas barang2, mydad dtg amik n balik ipo balik..huhu...cedey.

Friday, August 6, 2010

OH LELAKI

Ape yg berlaku kt sekeliling aku ni la yg membwtkn aku lg takot nk terima insan yg bernama lelaki...dieorg nyer tingkah laku, perbuatan(tak same ke..hehe)n layanan dieorg kt gf dieorg ni sungguh buat kn aku takot nk becinta... aku ramai kawan laki so aku tau coz ade sesetengah kawan laki aku menceritakan hal dieorg kt aku n ade even xrapat sgt2 pun kdg ade gak ter-cerite kt aku.

Kadang2 ade yg aku tau dis guy(my fren yg xbape nak rapat) dh ade gf tp depan mate aku bole curang. nape la? bende ni semua bwt aku takot...siyes takot nk trime laki dlm idop aku..tak bole d percayai. rase cm dh cukup la sorg ni je ade dlm idop aku...hehe...ayah aku la...

Tp kdg teringin gak nak becinta.. rindu rase becinta, rindu rase nak d sayangi, d rindui, d beri perhatian, d manja oleh kaum laki. tp tu lah... aku tak percaye kalau ade lelaki yg ckp die syg kn aku. ssh nk percaye..n mg aku xnak n xkan percaye...

Adakah aku sunyi o tak gembira skng ni? mungkin tp lebih baik to b unhappy alone then unhappy with someone. nak kate aku benci laki, nth la, xkot sbb aku masih lagi berkawan ngn laki. berkawan bole tp xbole biarkan dieorg masuk ke dlm idop aku. bukan sekarang. kali ni lame btol aku single. setahun lebih dah. dalam mase setahun tu ramai jgk laki yg aku knl n ade few tu cbe2 jgk tp cume sorg je yg pernah nak masok dlm idop aku n aku hampir izin kan tp sungguh tak lame. nasib baik aku xsempat sayangkn die sampai xbole lepaskan die. hampir cinta tp blom sempat ke situ. die bwt hal.

This thing menambahkan lg sebab aku takot nk trime laki. Haih.. aku xberani nak ckp sampai bile aku nk tutup pintu hati aku ni tp utk hari ini dan esok aku pasti masih tertutup utk lelaki. lusa? haha...terlalu cepat lah...

Emotional lebih aku mlm ni...aku pun xtau nape...

Semoga apabila aku menemui seseorg yg dpt membuka pintu hati aku n d harapkan mendapat seseorg yg sayang aku mcm mane aku akn syg kan die. and membuatkan aku percaye kan lelaki lagi skali...

Tp akan ade ke lelaki yg akan singgah dalam idop aku lg? hmmm...juz wait n see...

Women will never forget a men she never get....its tru n dis is happened to me. till now i cnt forget him..WTF.. hate dis feeling...i stalked him n still. deymm..hate myself bout dis.

Nak2 plak sambil aku tgh tulis post ni 2 kali kuar lagu kekasih gelapku-ungu yg die pnh bg kt aku.
Apahal la lagu2 yg play dlm playlist aku ni semua menyentapkan aku nih...semua ade kene mengene ngn kami...WTF....

Nape ngn aku nih...!!! haisehh...
Better stop now...

Thursday, August 5, 2010

QUOTE

sometimes, it's a universal truth. But the good part is you get to decide how you're going to mess it up. Girls will be your friends - they'll act like it anyway. But just remember, some come, some go. The ones that stay with you through everything - they're your true best friends. Don't let go of them. Also remember, sisters make the best friends in the world. As for lovers, well, they'll come and go too. And babe, I hate to say it, most of them - actually pretty much all of them are going to break your heart, but you can't give up because if you give up, you'll never find your soul mate. You'll never find that half who makes you whole and that goes for everything. Just because you fail once, doesn't mean you're gonna fail at everything. Keep trying, hold on, and always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about."

-Marilyn Monroe-

Wednesday, August 4, 2010

MENGHABISKAN MINGGU TERAKHIR SBG PENGANGGUR

Few days bercuti dlm menulis...so cm byk aku akan menulis dl post ni...

Aku nk menghabiskan minggu terakhir aku sbg penganggur dgr hv fun..hahaha...not realy la coz kt ipo ni nk hv fun ape je? aku nk trun kl pun dh xde mood dh..so lpk ipo je la.. next week aku dh stat keje.keje xde la hebat sgt pun janji aku dpt duit drpd dok kt umh xdpt pape..btol tak. actly keje ni pun kwn ayah aku yg tlg cr kn. smlm tibe2 je ayah aku ckp 'sok interview kul 10'. aku sbnr nye xsuke sgt org cr kn keje utk aku tmbh2 lg kwn2 mak n ayah aku. ari tu pun kwn mak aku tlg gak. hadei... Dah rezeki aku so aku dpt keje yg interview pg td. so isnin depan aku stat keje. aku dpt ni pn sbb bantuan kwn ayah aku. kalo tak aku tak rase dpt keje ni..hahaha...
N utk pertame kali aku pg interview n ayah aku ikot. haha..sungguh manje kedengaran nye. bkn ayah aku je, skali ngn kwn ayah aku n kwn die. so 3 org teman aku g interview. hah!! amik ko!!!...haha...pastu ikot ayah aku n kwn nye pg melepak d kedai kopi...sungguh la aku ni..xpenah2 d bwt aku...haha...Hmmm.. bile pk balik mayb aku akn keje lme kot kt cni. Insyallah kalo aku xde wat hal...hahaha...so selamat menjalani kehidupan sbg seorg pekerje...

ok..second story....

Hmmm...aku sgt2 lah bersyukur n sgt2 lega. ex-bf yg ari tu masih obsessed ngn aku dh ade gf.. Alhamdullah. xde la die nk kaco aku lg dh. patut la last week cm die jrg call aku..rupe nye tgh mengayat awek.
Tp kn, bende ni bwt kn aku berpk mmg laki sume same la(sorie kaum adam). nape aku ckp cmtu?..coz mase die dpt tau aku balik cni ari2 call aku ajak jmpe siap nk dtg umh sbb nk jmpe mak aku. sampai la last week die senyap. tup2 aku dpt tau dh couple. senang sgt kn...xdpt aku, beralih kt org lain dlm mase sminggu. same la jgk kes nye ngn the last guy yg aku pernah syg ni. beria2 ckp kt aku xkn together dgn dat girl. sminggu blah dr umh aku, aku dpt tau dh couple ngn dat girl yg die beria2 xnak tu. OMG.. y is it so easy for guy to accept girl in juz one moment? adakah deorg ni couple ngn perempuan tu coz ade muslihat o they want something o wat? can plz someone xplain to me?

Laki ngn perempuan berbeza. care pemikiran n everything. nth la. hanye mereka sndr yg dpt tafsirkn n hanya mereka sendiri yg tau kenape mereka bwt cmtu(skema giler gune perkataan 'mereka'..hahah)..

Balik pd first story...

Dah stat keje nti mesti life aku sungguh boring. yela pegi keje pagi balik ptg. mkn, then tido. sok-bgun pg keje balik then mkn, tido..haih...rutin akan same setiap hari. aku taktau la bpe lame aku dpt bertahan keje kt cni. haha..aku dpt rase kan environment yg bosan n politik yg biase d kantor. walaupun aku tak pernah keje dlm 1 mase yg lme tapi aku tetap ade pengalaman bekeje. so aku tau la serba sedikit suasana tempat keje. satu yg aku riso ialah raye nnti. mesti aku xdpt cuti sbb aku baru mmule keje. alahai...beraye kt opis la nmpak gayenye..TAKNAK!!!! aku nk beraye kt kg...mintak2 la dpt cuti mase 1st n 2nd day raye..amin...kalo tak weekend je la beraye.. haiyak!!..sungguh bosan. tp satu bende yg bg aku semangat nk keje ni ialah dapat gaji bole beli brg pakai duit sndr..haha.. aku dh aim 1 kasut yg aku tgk kt parade. sgt cntk!!! aku dh siap soh org kedai tu simpan kn utk aku design baru...haha..tempah awal2 nih..xpe..kasut tu bg aku semangat nk keje..all the best liza..

Selamat berenjoy...

Sekian....:D

Sunday, August 1, 2010

TRUE LOVE

Find hand that will hold u at ur weakest
Eyes that will see u at ur ugliest
And a heart that will LOVE u at ur worst
Then we found true LOVE.....

Friday, July 30, 2010

BAD ROMANCE

Tittle xbole blah...haha(mukadimah)....

Tibe2 lak terase sedih mlm ni n pd ketika ni...cm biase aku stalked his n his gf nye page..i knw i shouldn't do dat but...my curiosity was high... tu 1... juz now my ex text me...asked me to wake him up tomorrow morning, n dlm one of his sms he called me syg...huhhh... and dlm mase yg same my guy fren msg aku crita psl gf die tingglkn die...

OMG...wat happend...can please someone xplain to me...aku xske tgk kwn2 aku sedih bcoz d tinggl kn, coz i knw how it feel...i've been thru dis a lot...

Tp yg x d sangka2 tu aku bole nasihat kn plak die psl relationship ni...padahal die xtau ke aku ni pun kecundang jgk...bkn skali dua...many times... tp aku bg nasihat atas experience b4... tp bile bg nasihat kt org yg panas baran n ikot pale otak die je mmg ssh la...xtak nak dgr nye...

Sabar la yer azrim...if u ade jodoh dgn die, insyallah akn together gak..walau ape pn jd... if xde juz percaye yg Allah dah sediakan someone utk u...cume u kne sabar...

Mmg la ssh nak trime bile dh syg kn someone tp kne kuat...aku bkn ckp sebarang ckp...mayb akan ade org ckp 'senang la ko ckp sbb ko xrase'..hmm...aku dh slalu sgt rase smpai aku cm dh lali d kecewakan... Alhamdullillah aku kuat nak face segala kekecewaan ni... tipu la kalo aku ckp mane2 ex aku yg tinggal kan aku sbb ppuan lain tu aku xberdendam..ade, tp sikit n lme2 aku sendiri lupakan n maafkan...n skang aku siap bole kwn rapat lg. kalo yg tak rapat sgt tu siap bole dtg umh beraye, lpk together..

Juz pk, sesuatu yg terjadi tu mest ade sbb nape... kte d tinggal kan oleh org yg kte syg tp cube pk positive yg kte akan dpt yg lebih baik dr sebelum ni.. Insyallah...juz believe...

Aku tak pandai nak bg nasihat...sbb aku tak pandai nk susun ayat..(bunyi cm pantun lak kan)..haha...tp aku akn tolong if kwn2 aku nak mintak nasihat...(tbe2 aku jd counselor lak kan)...haha... Dah la...trus emosional aku...dh la mlm ni tbe2 mood aku berubah teringin nak dgr lagu mellow plak kan...kebetulan..bkk je laptop trus pasang playlist lagu mellow..slalunye tiap mlm pasang lagu club...maklum la...dh lame xpegi club..clubbing kt umah je la..haha...hadei....kene btol...

UNTITLED (Part 2)

Sebenar nye ape yg aku nk tulis ni xpenting pun tp sje bosan xde nak buat ape so aku menulis la menceritakan ari2 aku yg bosan ni ha...

Haish...(mengeluh pjg)...berat bdn dh naik cm mendadak...mane tak nye kalo dah ari2 asik makan sedap je.. smlm bgun2 tido je aku bau laksa...always my fav... belom sempat mandi, gosok gigi je terus melantak laksa...dah 2 ari berturut aku mkn laksa... aku mmg hantu laksa, kalo mak aku dah masak laksa tu mmg aku xsentuh lngsung nasi...

P/S Mak...tolong lah jgn masak sedap2 dah lps ni...tolong sgt...suar dah ketat skit nih... aisehh...

Hmm...kwn2 aku sume dh tnye aku bile nak balik kl...td aku dpt 1 msg frm one of my guy fren...die bilang "Liza...pulang lah ke kuala lumpur"...haha... then ptg td mase aku ngh lpk ngn kwn aku miza (since die dh balik cni, die jd mangsa aku teman aku lpk)...hahah..ok2 smbg balik...my ex msg n tnye bile nk balik kl... bagos kn kami...walaupun dh putus tp masih bersahabat baik. bg aku watpe nk lari2 kan diri kalo kite bole berkawan.. xsalah berkawan balik ngn ex kite atas niat yg baik nak berkawan..btol tak?...

Ade sorg lg kwn aku tu siap nk bg duit kt aku supaya aku dtg kl..haha... jgn d tnye aza, ct n dilla.. asal aku on9 je mesti nye bile nk trun kl... haih kwn2 ku..tolong la jgn tnye soalan cepu mas kt aku..mmg aku xbole nk jwb la soalan2 korg tu semua...

Terharu plak aku.. tak sangka rupenye aku penting gak bg dieorg... i mean aku memainkan peranan penting jgk la dlm idop dieorg..huhu...
kawan2 ku semua...aku sungguh terharu d atas keprihatinan anda semua...

Nanti la erk..Insyallah pjg umur kte jumpe kwn2 ku... Ct n aza n dilla...hmmm...Insyallah kte jmpe dlm mase terdekat ni...aku akn cube utk trun kl jmpe korg k...rindu giler ngn korg...sumpah...

Thursday, July 29, 2010

WHAT A BORING LIFE!!!

Nape la semua plan aku cm xk mnjd je ni... plan nk trun kl lpk ngn kwn2 xjd coz parents aku pn nk trun kl... then sok plan nk lpk ngn kwn2 kt ipoh pn cm xjd gak sbb mak aku ajk kuar...aiseh...nape ni? bosan giler kot... dah la kalo kt ipo ni nk lpk ngn kwn2 pn susah..aku xphm la, mase kt kl kalo aku kuar lpk ngn kwn2 balik lewat kul 1 pg pn xpe lg, tp bile kt ipoh ni aku balik lewat skit pn xbole...bkn lewat pn, dlm kul 11 lbh dkt kul 12 mlm aku sampai umh...bising mak aku... nape la...padahal kalo nak d kira bahaya, lg bahaya kat kl... xphm btol aku...

Bosan la...aku nak balik kl...

Wednesday, July 28, 2010

MY WRITE....

I’ve moved on
U don’t have to worry
Whether I still thinking bout u or not
Coz I’ve already accept that you‘re not mine
Now I have my own life
Eventho I have no one special to be love
Or to love
I’m living in peace now
But somehow,
I want u to remember our little memories....

YOU'VE LOOKED WOSRT

You've looked worst
Like no one taking care of you
What happened to u my dear?
R u living in happy life rite now?
Coz serious s**t u've looked horrible
Is she giving u a happiness like u told me?

This is the life that u choose
Hope u r doing great with her
Hope u r happy with her
And hope u get whatever u want.

Tuesday, July 27, 2010

YOUR WRITE.....(Part 2)

Darling,
To kill the nites with an empty heart,
Yet,
Filled with hundred sparks
Describing is just too hard a task
Just mark in ur b'loved heart
That u'll always fill those pages,
Pages of my life.
I......Liza
I really do.....

This poem was written by him....

YOUR WRITE....

There’s a girl,
A girl dat ticks my heart evrytime we’re together,
A girl dat god sent frm above,
A girl with too many characters dat hard to xplain,
Her laughter her smile eases me,
The genuine smile shows me dat her heart is pure,
Im confuse of my feelings,
Im scared of making decision,
Shadowed by my past makes me blind,
As the star shines with thousand bliss,
Im down with thousand mists,
Mists dat covers my heart with sadness,
But she’s there to light up my dark path,
How am I supposed to deal wit it?
How am I supposed to show her wat I hide inside?
Im scared,
Again the shadow comes,
Its been haunting me every single day,
Dat makes my mouth shut tight,
But sumhow 1 day I know,
I'll overcome the shadow,
And it’ll be my history dat I can just smile whnever I think about it,
Too many promises has been broken,
Too many hearts been broken,
Enough is enough,
Confusion will gone soon,
Hope D-day will be the happiest day of my life wit her…


dis poem was written by him...

somehow thnks a lot...coz pernah jd kn i org penting dlm idup u even sekejap sangat...i appreciated it...

Monday, July 26, 2010

SETELAH SEKIAN LAMA TAK KETEMU

I was so happy...mlm td syaza n adik, kwn aku mase aku blaja kt U dulu trun ipoh.. aku knl dieorg ni since kteorg blaja diploma kt sri iskandar dulu lg...1 klas even mse degree pun kteorg 1 klas n 1 umah (diploma n degree)...5 tahun blaja same2 n now dh 6 tahun kenal ngn dieorg...see, how closed we r... makan n tido same..nangis n ketawa same2...holiday...everything together sampai la kteorg abis blaja... banyak sgt memories kteorg n if nak cerita terlalu byk... syaza is my very2 best fren... mase dip dulu kteorg xrapat sgt coz die dok bilik jauh dr aku but kteorg start rapat mase final sem diploma sampai la abis degree... kteorg mmg tak bole berpisah...mane ade die, kt ctu la ade aku..mane ade aku, kt ctu la ade die... kalau kteorg gadoh pun mesti akn baik dlm mase kjp je sbb kteorg rase cannot live witout each other...cewahh...haha.. 1 lg if kteorg gadoh umah kteorg akn sunyi je sbb dlm umh tu aku n syaza je yg slalu buat bising... Adik lak tempat aku meluahkan segala isi ati aku...semua rahsia aku ade dlm tgn die n semua rahsia die dlm tgn aku... ngn syaza aku tak cerita sgt masalah aku sbb die jenis ati kering...walaupun ati die kering, aku tau die syg aku...hehe...tp die tau jgk la rahsia aku...tp aku cerita kat die bile masalah tu dh basi...hehehe..

walau cmne pun aku syg korg...that y bile aku dpt tau syaza trun perak aku xcited giler nk jumpe..adik mmg dok kt perak..org malim nawar...so bile2 bole jmpe die tmbh2 lg die nk balik keje kt perak. skng ni die keje kt kl lg skali ngn syaza..

so td dpt lpk ngn dieorg...happy giler aku...rindu sgt kt dieorg... masing2 bwk couple. adik bwk tunang die, syaza bwk bf die... bahagia je tgk dieorg..huhu... kuar td aku sorg je xde couple...masing2 jln pegang tgn..huh..jeles....cuci mate je la tgk dieorg bahagia..aku pn tumpang happy...

lps lpk anta syaza pg train coz die balik mlm td kul 9.45 mlm. lps syaza naik train kteorg headed ke kuala kangsar anta fahmi, bf syaza n singgah umh tunang adik yg kteorg pnggl BURGER coz dulu die, skali mkn burger beberape biji melantak, tp bdn xde la besa mane pun..haha... so lpk jp kt umh bakal mak mertua adik sampai kul 12 mlm kteorg gerak balik anta aku then adik n burger balik malim nawar...




comel kan dieroang ni...hihi












hehe..terselit gambar aku satu..saje nak inteprem lebih...ni mase kat umah bakal mak mertua adik...serabai giler aku sbb dlm kete angin bertiup kencang...peace...


P/S I LOVE U GUYS SO MUCH...hope relationship kte xkan putus even kte masing2 dah kawin...AMIN...FOREVER...